Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen: 1968

.

larsen bratholm1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann.

Vietnamkrigen og Biafra. Invasjonen av Tjekkoslovakia. I Paris bygde studentene barrikader i gatene, mens Baader-Meinhof grep til våpen i Tyskland.

Studentopprøret og borgerrettighetsbevegelsen dominerte nyhetsbildet. Det var hippietid og flower-power.
Harald fikk sin Sonja og Onassis sin Jackie. Beatles i India og Black Power på seierspallen i Mexico.
Martin Luther King og Robert F. Kennedy blir drept.

50 år etter tar NRKs journalister Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen oss med tilbake til året som forandret historien.

Arrangementet finner sted på Ålesund bibliotek torsdag 19. april kl. 19.

Gratis og åpent for alle!
Velkommen!

Makerspace for barn

.

makerspaceVi inviterer til makerspace for barn på Ålesund bibliotek lørdag 21/4 kl. 12-15.

Bysmart: Marte Heian-Engdal og Israel

.

heian-engdalMandag 23. april klokka 19 presenterer Marte Heian-Engdal boka "Israel – historie, politikk og samfunn" på Ålesund bibliotek.

Hva vet vi egentlig om alt det som beveger seg under overflaten i Israel? Hva kjennetegner og preger de ulike delene av det israelske samfunnet? Er den israelske befolkningen så enhetlig og samstemt som nyhetsformidlingen kan gi inntrykk av? Hvordan preger landets turbulente historie politikken og samfunnsutviklingen i dag?

Marte Heian-Engdal har doktorgrad i historie og jobber nå som seniorrådgiver ved NOREF, Norwegian Centre for Conflict Resolution.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Arrangementet inngår i Bysmart, et samarbeid mellom bybibliotekene i Molde, Kristiansund og Ålesund, fylkesbiblioteket og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Sosiale medier: En samfunnsdebatt i endring?

.

sosiale medierKan sosiale medier endre samfunnet? Hvem bestemmer hva samfunnsdebatten skal handle om? Vi har invitert spaltist Maren Fuchsia Celius-Blix og forfatter Svein Vathne til en samtale 25. april kl. 19 om hvordan sosiale medier kan påvirke og forme samfunnsdebatten.

Maren Fuchsia Celius-Blix - også kjent som Fuchsia Blix på Twitter og i andre sosiale medier - er fast spaltist i Morgenbladet og Hamar Arbeiderblad, sporadisk aktør i et utvalg andre medier, vordende forfatter, og internett-humorist. Celius-Blix frykter mer enn noe annet å bli en seriøs samfunnsdebattant.

Svein Vathne har skrevet boken om The Real FrP - En bok for folk flest, og skriver Twitter- og Facebook-kontoene med samme navn. Kan inneholde spor av alvor.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: