Bibliotekansatte i hele fylket deler boktips med deg. Tekstene er på bokmål, nynorsk, svensk og dansk. Det kommer boktips hver uke.

Nå er alt

.

Vær smartest. Vær best. Og vær usynlinå er altg når det trengs.

Boka starter med en flystyrt der hovedpersonen, Hadley, er den eneste overlevende. Som leser tenker man først og fremst på familien hennes og på hvem hun har mistet og hvem hun har igjen. Man skjønner fort at Hadley kommer fra en rik familie og at hun er ei jente som lykkes i mye, både på skole og i idrett.

Det du ikke sier er sant

.

det du ikke sier er santKamran lyver. Han lyver om hva som skjedde da han satte seg inn i bilen til en ukjent mann som spurte etter veien. Han lyver om søsteren som har ME og sier til venninnen hennes at hun har kreft. Han aner ikke hvorfor han lyver om dette, bare at han lyver når han blir stresset, og han er stresset over alt som er vanskelig i livet sitt.

Emma & Isak : skattejakt og skurkestreker

.

emma og isakDet er en kunst å skrive høytlesningsbøker som fenger både den som leser og den det leses for. Ofte er det lagt inn humor som går høyt over hodet på den lille, for at mor eller far skal få le litt. Det kan fungere fint. Men historiene om Isak og Emma er skrevet på en måte som setter liten og stor på lik linje, og leseopplevelsen blir en ordentlig kosestund.

Jenta som ville redde bøkene

.

Jenta som ville redde bøkeneVeit du kva som skjer med dei bøkene som ingen låner på biblioteket? Det veit ikkje Anna heller, men når ho får vite det, er det ingen veg tilbake. Ho må sette i gang ein redningsaksjon.

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: