Uglies

.

ugliesUglies er første bok i en triologi som bygger på et fremtidssamfunn der alle blir plastisk operert som 16.åringer og blir perfekte mennesker. Alle ungommene som er yngre bor på kostskoler i Styggby der de bare venter på en ting, nemlig å bli vakre og flytte over elven til Penby der de skal feste å bare ha det gøy. Ingen får lov til å bevege seg fritt mellom Styggby og Penby. Det er ulovlig å ferdes utenfor Styggby og straffes viss du blir tatt.

Tally blir snart 16 år og  venter i spenning, for alle vennene hennes har flyttet til Penby. Da treffer hun jenta Shay som absolutt ikke vil bli vakker. En dag i all hemmelighet tar hun med Tally langt inn i ødemarken og der forteller hun om de som har brutt ut og ikke ville opereres. Hun forteller også om David som hun vil Tally skal møte. Shay prøver så godt hun kan å overtale Tally til å droppe operasjonen og rømme ut i villmarken sammen med henne.

Shay rømmer, men Tally blir hentet for operasjon. I stedet for å bli operert blir hun sendt til avdelingen ”Spesielle omstendigheter” der hun blir truet med å bli stygg for resten av livet eller å reise som spion ut i ødemarken for å finne utbryterne.

Hva vil Tally gjøre?
Hvorfor er det ingen i Penby som bryter ut?
Hvorfor er ledelsen i Penby så ivrige etter å finne utbryterne?

Dette er en underholdende og spennende bok om et regulert samfunn der det bare er vakre, perfekte mennesker som aldri blir syke. Men hva er prisen?

Forfatteren Scott Westerfeld har med denne fremtidsromanen satt fokus på utseende og det perfekte mennesket og hva med ”outsiderne”? En fengende beretning som gir deg lyst til å lese neste bok.

Passer for ungdomskoler og oppover.
Les denne. Du blir hekta.

Ann-Mari

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: