Brighton blues

.

brighton blues"Mamma ligger i sengen. Hun har fått ett av anfallene sine og sier hun ikke vil leve lenger og at alt sammen er min skyld. Det røde ansiktet hennes likner en stor knute, håret står rett til værs, hun ligger på rygg med hendene foldet over Bibelen og synes synd på seg selv. Jeg spiser suppen hennes med lange tenner, noen kålblader flyter til overflaten som en fornærmelse."

Ut i fra dette sitatet skulle man kanskje tro at Brighton Blues av Øystein Wingaard Wolf vil være en svært deprimerende leseopplevelse, men sannheten er at det her er snakk om en svært oppløftende og vakker liten roman som de fleste burde unne seg å lese.

Vi blir kjent med den atten år gamle Daniel som bor i Brighton i England sammen med sin ofte så hysteriske og deprimerte mor. Daniel selv har fått diagnosen bipolar og har ofte selvødeleggende tanker. Til tross for dette klarer han ofte å finne det positive i tilværelsen og holder fast ved de få gode vennene han har. Blant annet blir vi kjent med bluesmusikeren Greyhound som hjelper Daniel med å forholde seg til verden gjennom musikken og kunsten. Daniel er til tider ganske lykkelig, blant annet når han tilbringer tid sammen med den irske jenta Sophia som han knytter nære bånd til.

Til tross for skildringen av Daniels depresjoner og morens galskap, er det en gjennomgående god atmosfære og stemning i boken. Daniels refleksjoner er til tider poetiske og drømmende. En avslappende og oppløftende skildring av Daniels tilværelse i kystbyen Brighton.

Henrik

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: