En jente og en gutt

.

jente og guttEn stor fordel med å jobbe i bibliotek, er at du får mange tips om gode bøker. Denne boka ble lånt av en av mine trofaste lesere (som for øvrig skriver gode bøker selv) og det gjorde meg nysgjerrig. Såpass nysgjerrig ble jeg at jeg reserverte boka. Det er jeg veldig glad for.

Kort fortalt handler En jente og en gutt om begynnelsen og slutten av et forhold. Den forteller om hvor vanskelig det kan være når den ene parten ønsker noe så desperat at den andre går med på det i håp om at forholdet skal vare. Historien er skrevet i et nydelig, vart språk. Umiddelbart kjente jeg på en sår undertone i boka, fra første side var jeg klar over at dette forholdet ikke ville ende godt. Allikevel var det noe som fikk meg til å lese videre.

Det er en gripende, men trist roman Morten Brask har skrevet. Det er en selvopplevd historie han har gjort om til skjønnlitteratur. Han forteller om hvordan det er å bli presset til å bli far før han egentlig følte seg moden nok til det. Morten Brask gir oss et troverdig  innblikk i hvordan det er å stå på sidelinja i et svangerskap. Fokus er og vil alltid være, på den fødende, men pappa er også gravid. Han sliter når det oppstår komplikasjoner. En far opplever også en følelsesstorm når han ser sine barn bli født.

«Jeg står og ser på dem, og noe river meg så hardt i brystet at jeg ikke får til å puste. Aldri, aldri har jeg følt meg så knyttet til noe eller noen som jeg gjør med disse to barna bak vinduene i kuvøsene.» (s. 135)

Sterk lesning.
Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: