The love song of Miss Queenie Hennessy

.

love songHusker du Harold Fry og hans utrolige pilgrimsferd? Harold Fry fikk ett brev fra sin tidligere kollega Queenie der hun på sitt dødsleie tar farvel. Vi blir godt kjent med Harold på hans pilgrimsreise. Nå er det Queenie som forteller sin historie og på sin måte gjør bot.

For tyve år siden var de kollegaer. Jeg røper ikke for mye når jeg sier at Harold er Queenies store kjærlighet uten at hun noen gang lot han vite det. Så når Harold i sorg og raseri over sønnens død, oppfører seg på en slik måte at han kan miste jobben, er det Queenie som tar på seg skylden og blir den som må gå på dagen. Hun reiser vekk fra Harold, byen og knuste drømmer. Hun reiser til hun finner det stedet hun kan både bearbeide og leve med det som har skjedd.

På dødsleie sender hun altså et brev til Harold der hun tar farvel. Når han svarer med et postkort; Vent på meg! – og begynner å gå den lange veien fra helt sør i England til Nordøst-England, reagerer hun med sjokk og vantro. For hva vil Harold tro om henne om han visste sannheten? Så mens Harold går og går, skriver Queenie sin historie. For hva var det som egentlig skjedde da Harolds sønn David døde?

Queenie tilbringer siste del av livet på et hospice og boken gir oss et godt innblikk i hvordan livet på et slik sted kan være. Her er omsorg, skjebnefellesskap og en god porsjon galgenhumor. Mens Harold får følgere på sin pilgrimsreise, har Queenie sine tilhengere rundt seg. Alle ser ut til å være veldig opptatt av om Harold noen gang kommer fram.

Harold kommer fram – og Queenie kan med lett hjerte gå videre.

Rachel Joyce skrev Harold Frys utrolige pilgrimsferd da hennes egen far lå for døden. Hun har blitt spurt mange ganger om det kom en oppfølger til denne boka. Det har hun svart veldig bestemt nei til. Men plutselige en dag var Queenie der, hennes historie måtte også bli fortalt! Rachel Joyce sier hun ikke har skrevet en oppfølger, men en partner (companion) til boka om Harold Fry.

Boka om Queenie anbefales åkke som. Jeg har lest den på engelsk – forhåpentligvis blir også denne oversatt til norsk.
Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: