RSS

.

RSSRSS (Really Simple Syndication) eller levende bokmerker / nyhetsmating.

Nå kan du abonnere på oversikter over hva biblioteket har kjøpt inn til barn og voksne eller hvilke bøker som er mest populære, uten å fylle opp e-postkassen din. Gå inn i Kikkhullet (i menyen under Mappami) og klikk på RSS-strømmer for å få en oversikt over hva du kan abonnere på.

Du har også mulighet til å abonnere på nyheter fra nettsida vår. Dette gjør du ved å klikke på RSS-ikonet øverst til høyre på sida.

Hva er RSS?

Med en RSS-leser, f.eks en nettleser, kan du motta og lese nyheter på dine favorittnettsider på samme måte som du leser e-posten din. Akkurat som med e-post kan du velge enten å installere et program på pc-en, eller velge en webbasert løsning. For de fleste er en webbasert løsning det enkleste. RSS henter nyheter eller annet materiale fra Internett fortløpende og automatisk. Det er en enkel måte å abonnere på nyheter fra nettsteder på.

Hvordan abonnere på RSS?

Nettleseren din har som regel mulighet for å abonnere på RSS. Se etter ikonet for RSS. Du kan også laste ned en egen programvare for å lese RSS, f.eks. Bloglines eller Google reader.

Ved å abonnere via nettleseren din, vil du bare kunne følge med når du bruker din egen pc. Ønsker du å kunne sjekke RSS-oppdateringer via nettet, er det også mulig. Da velger du et eget webbasert program for å abonnere, f.eks. Bloglines eller Google Leser.

Ønsker du mer informasjon?

Mer informasjon om RSS finner du på Wikipedia, på norsk eller engelsk.

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: