Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!


Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse, delta på Sommerles.no 2019.

For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg XP. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsida, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, alt på nettsida sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut altom.sommerles.no/ eller sommerles.no etter den 1. juni for mer info

  • Treff: 157

Lesebingo

 

Moa bibliotek inviterer til lesebingo i sommer, som en del av Bokåret 2019.
Les ei bok, fortelling eller diktsamling av forfattere fra forskjellige deler av jorda vår. Kryss dem av, og du får en liten premie dersom du får bingo. Altså en horisontal eller vertikal linje med alle felt i linja krysset av. Konkurransen varer fra 1. juni til 31. august.
Her kan du laste ned bingoarket.

Vi ser fram til bokanbefalinger fra dere!

  • Treff: 128

Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket finn du e-bøker og e-lydbøker på fleire språk, som er tilgjengelige for fri og grenselaus strømming gjennom tenesta.
Verdensbiblioteket.no er opent for alle i Norge. Du må besøke sida frå ei norsk IP-adresse, og må opprette ein brukar og logge inn for å få tilgang til innhaldet.

Å opprette ein brukar er gratis, og krev berre at du har ei gyldig e-postadresse.
Det finst e-bøker og e-lydbøker på arabisk, tigrinja, persisk, somali og bosnisk/kroatisk/serbisk i Verdensbiblioteket. Desse språka er valt fordi det er vanskeleg for folkebiblioteka å kjøpe inn e-bøker på desse språka.

Verdensbiblioteket er resultatet av eit samarbeidsprosjekt mellom nasjonalbiblioteka i Norge, Sverige og Danmark, støtta av Nordisk Ministerråd. Verdensbiblioteket vert drive i fellesskap av dei skandinaviske nasjonalbiblioteka.

  • Treff: 98

Utfordring i juni: les ei novelle

 

Utfordringa i juni i anledning Bokåret 2019 er å lese ei novelle, enten ei amling av en forfatter eller en antologi. Her er forslag til lesing:

Atwood, Margaret: Råd fra villmarken
Dahl, Roald: Gutten som snakket med dyrene
Grue, Jan: Normalia
Hovland, Ragnar: Norske gleder
Kaldhol, Marit: Mjølketannmuseet
Kielland, Aleksander: Fire noveller
Munro, Alice: Noveller i utvalg
Murakami, Haruki: Blindepilen og den sovende kvinnen
Murakami, Haruki: Menn uten kvinner
Simenstad, Line Madsen: Dronning Maud land
Skjelbred, Margaret: Hadde jeg vinger
Vesaas, Tarjei: Noveller i samling

  • Treff: 112

Har du ein forfattar i magen?

 

Møre og Romsdal fylkeskommune, Bjørnsonfestivalen og Dei nynorske festspela inviterer til skrivekonkurranse i høve Bokåret 2019. Sjanger: novelle. Tema og målform: valfritt. To klasser: 13-20 år og vaksne.  Alle som er busette i Møre og Romsdal kan sende inn tekstar, med unntak av profesjonelle forfattarar som har publisert tekstar på større norske forlag. Lengda på novella skal vere maksimalt 2000 ord. Kvar deltakar kan berre sende inn ei novelle.

Teksten skal sendast til innan 5. august 2019. Merk med namn, alder og adresse. Vinnarane blir annonsert under Bjørnsonfestivalen 4. - 8. september 2019.

  • Treff: 86
Ålesund kommune

Ålesund bibliotek
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 15
Lavblokka på rådhuset, 2. etg.
Tlf: 70 16 22 60

 

Moa bibliotek
Besøk: Amfi Moa Syd, 
Langelandsvegen 35
Tlf: 70 16 45 30