For barnehager, skoler og foreldre

Barne og ungdomsavdelingPå hovedbiblioteket har vi egen avdeling for barn og ungdom. Det er et fint sted å være - og mye å låne.

  • Her kan du låne bøker, lydbøker, tegneserier, blader, musikk, film og spill. Fagbøker har vi et stort utvalg av, og vi kan gi hjelp til skoleoppgaver. Vi har tilbud til barn i alle aldersgrupper - spør oss gjerne om tips.
  • Du kan møte venner, sitte alene eller sammen med noen og lese bøker, gjøre lekser, bruke internett i biblioteket eller spille Nintendo Wii
  • Her kan du også leke med håndukker, tegne, legge puslespill og spille brettspill

Eventyrstund

Biblioteket skal være et levende sted der barna kan føle seg velkomne og ønske seg tilbake til. Blant våre tiltak er eventyrstunder der vi leser høyt eller har filmkino, der vi også viser bilder fra bøkene.

Eventyrstunda passer best for barn mellom 3 og 6 år. Det arrangeres i lunsjtida, slik at de som har med seg matpakke, kan spise den på biblioteket.

Barnehager er velkommen, men ring helst på forhånd om dere vil komme med en gruppe barn. Barnehager kan også avtale tid for eventyrstund utenom oppsatt tid.

 

Eventyrstund i sentrum

Eventyrstund på Moa

Hver onsdag kl. 11.00 - 11.30

(Det er ikke eventyrstund i ferier)

(tlf 70 16 22 60)

Enkelte tirsdager kl. 11.00 - 11.30

(Se annonsering i kalenderen)

(tlf 70 16 45 30)

Skolebesøk

Å få biblioteket på besøk i klassen er kjempefint! Flinke bibliotekarer med spennende bøker bryter opp skolehverdagen og gir gode leseropplevelser.

Alle grunnskoleelever på 2. trinnet, 6. trinnet og 8. trinnet får hvert år invitasjon til klassebesøk i biblioteket. Andre klassetrinn er også velkomne til klassebesøk på biblioteket. Ring og spør!

Besøkene omfatter praktisk orientering om bruk av biblioteket og bokpresentasjoner. Det blir også høytlesing/fortelling for de minste.

Lånekort

Elever som ikke har lånekort, vil få det, og det blir avsatt god tid for barna til å bli kjent i biblioteket og til å låne bøker.

For at alle skal få lånekort, må vi ha ferdig utfylte skjema med foreldres underskrift i god tid før besøket. Her finner du skjema.

Bokkasser og klassesett

Skoleklasser kan låne bokkasser eller klassesett.

Låne bokkasser

Biblioteket har et fast tilbud om utlån av ”bokkasser” til bruk i undervisningen. Utvalget omfatter først og fremst skjønnlitteratur, men også noe faglitteratur dersom det er ønskelig.

Antall bøker i bokkassene kan variere etter ønske og antall elever i klassen. Lånetida på bokkasser er 90 dager.
Hver enkelt lærer får sitt eget lånekort til bruk i skolen. Dette kortet kan ikke benyttes til private lån. Den enkelte lærer er ansvarlig for bøkene som lånes til bruk i klassen. Tapte bøker må erstattes.

Låne klassesett/gruppesett

Biblioteket har til utlån et utvalg av skjønnlitteratur i klassesett (25-30 eks.) og gruppesett (6-10 eks.). Utvalget omfatter titler på bokmål, nynorsk og noen på engelsk. Klassesetta kan lånes av grunnskoler/videregående skoler i Møre og Romsdal.
Søk i biblioteket etter klassesett og/eller gruppesett. Lånetida er 2 måneder.

Sommerles

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine. Noen barn leser på fritida uten ekstra motivasjon, men vi vet at de som ikke gjør det, har dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere foreldre vil motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Ta turen innom sommerles.no for mer info, eller besøk biblioteket.

Tanken bak Sommerles er å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august). Barna blir belønnet med både digitale troféer og små premier underveis.

Mer informasjon

For lån og mer informasjon om tilbudet ved barne- og ungdomsavdelinga ved hovedbiblioteket, ta kontakt med:
Katrine Solberg tlf. 70 16 22 59
E-post: Katrine Solberg